Utskifting av gamle halogenspot i kjøkken eller vaskerom
Har du et kjøkken som er 10 år eller eldre, så har du sannsynlig halogenspot under overskapene. Det er mange fordeler med å skifte fra halogen til LED, og med litt fingerferdigheter, kan du enkelt gjøre det selv, også uten å demontere dine overskap. I denne guiden viser vi deg hvordan du monterer dine nye LED spot uten å ta ned overskapene.
I tillegg til at du kan få et mer moderne uttrykk og et mer moderne lys, er energibesparelse et godt argument for å skifte fra halogen til LED, da LED bruker mye mindre energi enn halogenpærer. Det kan bidra til å redusere strømregningen din, da lyset på kjøkkenet ofte er på mange timer i døgnet. I tillegg har LED den fordelen at lyset kan dimmes og fargetemperaturen justeres, hvis du velger en MultiWhite variant. På den måten kan du endre lyset fra varm til kald hvit og skape akkurat den stemningen du ønsker. I denne guiden har vi brukt vår Loevschall Stella-spot, som er designet for å dekke gamle spothull. Dessuten er ledningen skjult i aluminiumsprofilen, og du får derfor en vakker integrert løsning når lyset er montert.
Steg-for-steg guide til utskifting av dine gamle spotter
STEG 1:
Demonter dine gamle halogenspotter og sjekk om Stella-spotten dekker både det gamle spothullet inkludert eventuelle skruehull. Hvis du mangler litt, kan du justere ved å trekke Stella litt bort fra veggen.
STEG 2:
Mål skapet og finn midten, og sjekk at det stemmer overens med sentrum av det gamle spothullet. Bor et hull i skapet til ledningen. TIPS: Det er mindre risiko for flisete kanter hvis du borer innenfra skapet. Sett eventuelt tape på overflaten før du borer for å passe på skapsoverflaten.
STEG 3:
Før ledningen gjennom hullet og skru spotten fast med skrutrekker.
STEG 4:
Ledningen skal føres opp på toppen av skapet. Det gjøres ved å bore et hull i øverste hjørne og deretter la ledningen gå langs kanten av skapet. På den måten blir den så skjult som mulig – og spesielt etter at skapet tas i bruk igjen, sees den ikke.
STEG 5:
På toppen av skapet samles ledninger fra spottene i driveren, som føres til 230V. Lyset ditt er nå klart til bruk. TIPS: Du kan koble en Zigbee- eller WiFi-kontroller til spottene, slik at du kan dimme lyset via app eller Kinetic Switch. Bildene viser MultiWhite variant med lyset i to forskjellige fargetemperaturer.
Styring med fjernkontrollkontakt
En Kinetic Switch er en batteriløs og trådløs fjernkontroll, som fungerer som en bryter du kan sette på veggen eller ha liggende lett tilgjengelig, hvor du enn ønsker den. Den lever av bevegelsesenergi og har derfor ikke behov for å få tilført ekstern strøm.
Har du SingleWhite lys kan du dimme samt slå av og på lyset med fjernkontrollen. Har du MultiWhite lys kan du også endre fargetemperaturen.
Styring av lyset med app og stemmestyring
Det er enkelt å koble lyset opp til smart home styring. Med WiFi kontrolleren koblet til lyset ditt, kan du styre det med app og stemmestyring. Du laster ned «Tuya» eller «Smart Life», der du laster ned appene dine, og gjennom den kan du styre lyset ditt. Det er enkelt å koble på og enkelt å bruke. Har du allerede Philips Hue i boligen, kan du bruke Zigbee-kontrolleren, og styre lyset gjennom din Philips Hue app. Vær oppmerksom på å sette de riktige produktene sammen. Vi har laget et flytskjema, som i tre enkle trinn sikrer at du får de riktige produktene.