Publisert

Montering av lys uten demontering av overskap

Utskifting av gamle halogenspot i kjøkken eller vaskerom

Har du et kjøkken som er 10 år eller eldre, så har du sannsynlig halogenspot under overskapene. Det er mange fordeler med å skifte fra halogen til LED, og med litt fingerferdigheter, kan du enkelt gjøre det selv, også uten å demontere dine overskap. I denne guiden viser vi deg hvordan du monterer dine nye LED spot uten å ta ned overskapene.

Stella møbelspot i kjøkken
Stella møbelspot i kjøkken

I tillegg til at du kan få et mer moderne uttrykk og et mer moderne lys, er energibesparelse et godt argument for å skifte fra halogen til LED, da LED bruker mye mindre energi enn halogenpærer. Det kan bidra til å redusere strømregningen din, da lyset på kjøkkenet ofte er på mange timer i døgnet. I tillegg har LED den fordelen at lyset kan dimmes og fargetemperaturen justeres, hvis du velger en MultiWhite variant. På den måten kan du endre lyset fra varm til kald hvit og skape akkurat den stemningen du ønsker. I denne guiden har vi brukt vår Loevschall Stella-spot, som er designet for å dekke gamle spothull. Dessuten er ledningen skjult i aluminiumsprofilen, og du får derfor en vakker integrert løsning når lyset er montert.

Steg-for-steg guide til utskifting av dine gamle spotter

STEG 1:

Demonter dine gamle halogenspotter og sjekk om Stella-spotten dekker både det gamle spothullet inkludert eventuelle skruehull. Hvis du mangler litt, kan du justere ved å trekke Stella litt bort fra veggen.

STEG 2:

Mål skapet og finn midten, og sjekk at det stemmer overens med sentrum av det gamle spothullet. Bor et hull i skapet til ledningen. TIPS: Det er mindre risiko for flisete kanter hvis du borer innenfra skapet. Sett eventuelt tape på overflaten før du borer for å passe på skapsoverflaten.

STEG 3:

Før ledningen gjennom hullet og skru spotten fast med skrutrekker.

STEG 4:

Ledningen skal føres opp på toppen av skapet. Det gjøres ved å bore et hull i øverste hjørne og deretter la ledningen gå langs kanten av skapet. På den måten blir den så skjult som mulig – og spesielt etter at skapet tas i bruk igjen, sees den ikke.

STEG 5:

På toppen av skapet samles ledninger fra spottene i driveren, som føres til 230V. Lyset ditt er nå klart til bruk. TIPS: Du kan koble en Zigbee- eller WiFi-kontroller til spottene, slik at du kan dimme lyset via app eller Kinetic Switch. Bildene viser MultiWhite variant med lyset i to forskjellige fargetemperaturer.

Styring med fjernkontrollkontakt

En Kinetic Switch er en batteriløs og trådløs fjernkontroll, som fungerer som en bryter du kan sette på veggen eller ha liggende lett tilgjengelig, hvor du enn ønsker den. Den lever av bevegelsesenergi og har derfor ikke behov for å få tilført ekstern strøm.

Har du SingleWhite lys kan du dimme samt slå av og på lyset med fjernkontrollen. Har du MultiWhite lys kan du også endre fargetemperaturen.

Kinetic-switch-1-1024x600
Kinetic Switch – batteriløs og trådløs fjernkontroll

Styring av lyset med app og stemmestyring

Det er enkelt å koble lyset opp til smart home styring. Med WiFi kontrolleren koblet til lyset ditt, kan du styre det med app og stemmestyring. Du laster ned «Tuya» eller «Smart Life», der du laster ned appene dine, og gjennom den kan du styre lyset ditt. Det er enkelt å koble på og enkelt å bruke. Har du allerede Philips Hue i boligen, kan du bruke Zigbee-kontrolleren, og styre lyset gjennom din Philips Hue app.  Vær oppmerksom på å sette de riktige produktene sammen. Vi har laget et flytskjema, som i tre enkle trinn sikrer at du får de riktige produktene. 

NYTTIGE LENKER

Publisert

Innbygging eller påbygging av møbelspot

Pace LED Spot

Når skal jeg velge Innbygging eller påbygging av møbelspot

Vi skriver ofte at våre møbelspotter kan innbygges eller påbygges. Men hva betyr det egentlig, og når skal du innbygge, og når skal du påbygge?

Innbygging av møbelspotter i for eksempel kjøkkenet eller på badet er en elegant løsning for installasjon av spotter. Her skal det bores et hull som tilsvarer spottens størrelse, ofte et Ø55mm hull, og spotten skrues eller klikkes deretter i hullet. En Pace-spot klikkes i og overflaten på spotten blir helt plan med materialet, de er boret ned.

Pace LED Spot
Pace LED Påbyggingsring

Påbygging av spotter er en perfekt løsning når det skal ettermonteres lys i for eksempel ett kjøkken. Når du monterer din møbelspot med en påbygningsring, unngår du å måtte bore et hull til spotten, og du kan derfor klare ettermonteringen raskt og enkelt. Påbygningsringen skal bestilles i tillegg, og den vil være synlig, men til gjengjeld kan du ettermontere spottene der du mangler lys, og hvis du på et tidspunkt ønsker å bytte ut spottene, er det ingen borehuller å ta hensyn til.

Stella har skjult ledning Stella er en slank aluminiumsprofil, hvor ledningen sitter skjult i profilen. Spotten monteres bakerst på skapet og ledningen kan trekkes opp bak skapet. På den måten får du enkelt et flott integrert uttrykk uten synlige ledninger. Stella fås både i sort og aluminium og med SingleWhite eller MultiWhite lys.

Stella møbelspot
Publisert

Hvordan bytte LED møbelspot

Etter over 30 000 timers brukstid vil det være behov for å bytte ut LED spot dersom den lyser svakt eller enkelte lysdioder har slukket. For lyssystem med 350mA driversystem kan en “utbrent” spot føre til at alle lampene i kretsen slukker da disse lampene er seriekoblet på driver. Man kan finne ut av dette ved å kryssbytte lamper på driver, men vi anbefaler at alle lamper skiftes samtidig dersom de er gamle.

Loevschall UNI-LED FLEX Led 350mA Møbelspot og ID-LED 350mA Møbelspot erstattes med ID-LED 350mA Møbelspot (Sjekk om Driver er merket 350mA eller 12V)
Loevschall ID-LED 12V Møbelspot erstattes med ID-LED 12V Møbelspot (Sjekk om Driver er merket 350mA eller 12V)

Det er en enkel “gjør det selv” jobb å bytte LED spot. Ta kontakt for veiledning.

Hele lampen må byttes når UNI-LED Flex og ID-Led skal erstattes. Se lenke under for bestilling av erstatning:

ID-LED 350mA Møbelspot

ID-LED 12V Møbelspot

Loevschall ID-LED Møbelspot 3 kit med driver
ID-led 3 kit
Publisert

Hvordan konvertere Loevschall halogen møbelbelysning til LED

Vi har gode løsninger for å oppgradere halogen møbelbelysning i kjøkkeninnredninger og baderomsinnredninger

Ta kontakt med oss for å få veiledning for oppgradering fra halogen til LED møbelbelysning.

Du finner gode tilbud på LED Møbelbelysning fra Nordens ledende leverandør i vår nettbutikk:
Se våre pakketilbud her: Pakketilbud

Uni-HD Flex møbelspot
Publisert

MultiWhite® Controller

Her finner du support for vår MultiWhite® Controller.

Last ned app for Android eller IOS:

FAQ

Spørsmål: Mine lys oppfører seg ikke som forventet, og jeg kan ikke finne Bluetooth controlleren under bluetooth enheter på telefonen.

Svar: Har du brukt dimmbar led-driver eller har du foranstående lysdimmer? BT Controller virker kun med ikke dimmbar led-driver og driver kan ikke ha foranstående lysdimmer.

Publisert

Oppgradering fra halogen til LED belysning i kjøkkeninnredning

Dersom du har en kjøkkeninnredning fra HTH, Sigdal, Kvik, Marbodal og andre produsenter – er det stor sannsynlighet for at du har belysning fra Loevschall, enten innfelt eller montert med påbyggingsring. Halogenspot kan oppgraderes til ID-Led spot som har tilsvarende innbyggningsmål, eller kan leveres med påbyggingsringer. Ved bytte til Led-spot må strømforsyning byttes og ledninger trekkes om.

Klikk på lenke under for produktforslag:

Oppgraderingspakker med strømforsyning.

Klikk på lenke under for veiledning:

Konvertere Halogen til LED

ID-LED med og uten ring
ID-LED med og uten ring

Hvorfor kan jeg ikke lengere få halogenlys?

Det er ikke lengere mulig, å få reservedeler som løse spots eller ny transformator (trafo) til Loevschall halogenlysanlegg. Har du en defekt trafo eller en halogenspot, som ikke lengere vil lyse, så er din beste mulighet, for å få lys i ditt kjøkken igjen, å bytte alle dine halogenspots til LED spots.

Halogenlys har eksisterte i veldig mange år, men er de senere år blitt utkonkurrerte av LED lys. Dette er der flere årsaker til, men de vesentligste er; mye bedre energieffektivitet, samt at LED gir mange flere muligheter for smarte design. Endelig er prisen på LED falt betraktelig over de seneste 5 år.

Publisert

Oppgradere fra halogenlamper til LED i baderomsinnredning

Dersom du har en baderomsinnredning fra Foss bad, Dansani Sigdal, HTH eller andre produsenter med innfelte 10W halogenspot,  er det stor sannsynlighet for at du har belysning fra Loevschall. Halogenspot kan da enkelt oppgraderes til ID-Led spot som har tilsvarende innbygningsmål.

Klikk på lenke under for produktforslag:

Oppgraderingspakke med 3 spot og strømforsyning.

Mål på ID-Led spot.
Mål på ID-Led spot.
Mål på LED Driver
Mål på LED Driver

Hvorfor kan jeg ikke lengere få halogenlys?

Det er ikke lengere mulig, å få reservedeler som løse spots eller ny transformator (trafo) til Loevschall halogenlysanlegg. Har du en defekt trafo eller en halogenspot, som ikke lengere vil lyse, så er din beste mulighet, for å få lys på ditt bad igjen, å bytte alle dine halogenspots til LED spots.

Halogenlys har eksisterte i veldig mange år, men er de senere år blitt utkonkurrerte av LED lys. Dette er der flere årsaker til, men de vesentligste er; mye bedre energieffektivitet, samt at LED gir mange flere muligheter for smarte design. Endelig er prisen på LED falt betraktelig over de seneste 5 år.

Publisert

Loevschall Trafo F60T-2, F60, CK60-250, SET60F

Loevschall Trafo for halogenlamper F60T-2, F60, CK60-250, SET60F har utgått fra produksjon og lager er solgt tomt.

I tilfeller hvor trafo er defekt anbefaler vi oppgradering til Loevschall LED belysning LED-driver (dimbar)ID-Led spot har innbyggningsmål som er likt tidligere modeller av halogenlamper fra Loevschall, som for eksempel Alu-HD 10W og Uni-Flex 10W.

Se også:  Pakketilbud

Hvordan konvertere halogen møbelspot til LED

Hvorfor kan jeg ikke lengere få halogenlys?

Det er ikke lenger mulig, å få reservedeler som løse spots eller ny transformator (trafo) til Loevschall halogenlysanlegg. Har du en defekt trafo eller en halogenspot, som ikke lengere vil lyse, så er din beste mulighet, for å få lys i ditt kjøkken igjen, å bytte alle dine halogenspots til LED spots.

Halogenlys har eksisterte i veldig mange år, men er de senere år blitt utkonkurrerte av LED lys. Dette er der flere årsaker til, men de vesentligste er; mye bedre energieffektivitet, samt at LED gir mange flere muligheter for smarte design. Endelig er prisen på LED falt betraktelig over de seneste 5 år.

Publisert

UNI-LED FLEX Led 350mA Møbelspot

Levert fra ca 2008 – 2014

Montert i utfresing diameter 55mm og dybde 13mm
eller med underbygningsring

Kan erstattes med ID-LED spot 350mA som har samme innbyggningsmål, bruker samme strømforsyning og har like plugger. Erstatnings led-panel er utgått fra produksjon.

Ved bytte til ID-Led spot kan lampe åpnes og ledning plugges om i spott for å spare arbeid med å trekke om ledninger.

Kan bestilles fra vår nettbutikk eller via elektriker.

Se veiledning for enkel utskifting